پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4375
-
الف
+

اختصاصی: «ملکاوان» قصه متفاوتی دارد

"نازنین فراهانی" بازیگر نقش "مهسا ساعدنیا" در سریال «ملکاوان» با آی‌فیلم به گفت‌وگو نشست.

وی فارغ التحصیل علوم ارتباطات با گرایش روزنامه نگاری از دانشگاه علامه طباطبایی و هنرآموخته کانون پانتومیم ایران است. از  سال 1372 حرفه روزنامه نگاری را آغاز کرد و همین فعالیت، پای او را به دنیای تئاتر باز کرد.  در اولین حضورش  روی صحنه تئاتر به خوبی درخشید و همین مسبب بازی وی در اولین فیلم‌سینمایی شد. "نازنین فراهانی" علاوه بر حضور پررنگ در سینما  تاکنون در سریال‌های  فاخری چون معمای شاه و ترور خاموش  حضور داشته است. ایفای نقش "مهسا ساعدنیا" در سریال جذاب «ملکاوان» بهانه‌ای شد تا با وی به گفتگویی صمیمی و اختصاصی بنشینیم.

خانم "فراهانی، با توجه به اینکه فعالیت هنری رو از سال 76 آغاز کردید، از جایگاه فعلی‌تون در این حرفه راضی هستید؟

رضایت از هر مقوله‌ای خیلی نسبی‌ست. نمی‌توانم به طور مطلق بگویم از جایی که امروز ایستادم راضی هستم یا نه. من اعتقاد دارم ما در هر جایی که ایستادیم باید مسئولیت آن را به عهده بگیریم. حتماً آن جایگاه بر اساس انتخاب‌هایی‌ست که در زندگی‌مان کردیم. نه فقط در زمینه شغلی در همه زمینه‌ها. بنابراین وقتی من این دیدگاه را دارم از جایگاهی که دارم راضی هستم و اگر هم در جایی نیستم که دلخواهم باشد به این دلیل است که حتماً در جاهایی کم‌کاری کردم و انتخاب‌های اشتباهی در هر زمینه‌ای داشتم.

با توجه به همین سابقه طولانی در این حرفه، یک نقش باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد که شما ترغیب  شوید که آن نقش را بپذیرید و ایفا کنید؟

 در این مورد من دو مرحله را گذراندم. در زمانی خیلی ایده‌آل فکر می‌کردم. جدای کار در این حرفه عاشق سینما بودم و  سینما برای من خیلی شکل ایده‌آلی داشت. با دیدن یک سری فیلم‌ها در نوجوانی عاشق سینما شدم. طبیعتاً وقتی که خیلی جوان‌تر بودم انتخاب‌های من خیلی خیلی ریزه‌بینانه‌تر بود. مثلاً فیلمنامه، کارگردان و مجموعه کسانی که در یک پروژه کار می‌کنند و خود نقش، فاکتورهای من برای پذیرش یک نقش بود. نکته بعد این که من بازی در یک سری نقش‌ها مثل نقش‌های کمدی آن زمان را در خودم نمی‌دیدم. نه این که بگویم آن نقش‌ها بد بودند نه، من این ظرفیت را در خودم نمی‌دیدم که بتوانم آن نقش‌ها را بازی کنم. خب طبیعتاً سراغ نقش‌های جدی‌تر و پرچالش‌تر می‌رفتم و دلم می‌خواست که نقشی را ایفا کنم که من را به چالش بکشد و با آن نقش مسیری را طی کنم. اما در دوره دوم بازیگری‌ام فکر می‌کنم که بازیگر کسی‌ست که بتواند هر نقشی را بازی کند. در این دوره من یاد گرفتم که راحت‌تر با مقوله پذیرش نقش برخورد کنم. به عقیده من یک بازیگر حق دارد که حتی نقشی را در فیلمی بپذیرد که شاید خیلی نمره بالایی ندارد. چون حرفه او بازیگری است. من در این دوره حساسیت‌ کمتری در پذیرش نقش‌ها داشتم و در کارنامه‌ من فیلم‌هایی وجود دارند که خیلی هم خوب نبودند ولی من بازی کردم. من یک تعهد به خودم دارم و به آن پایبند هستم و آن این است که من فقط حق ندارم که نقشی را بد بازی کنم. من اگر در یک مجموعه‌ای قرار بگیرم که خوب هم نباشد، حق ندارم بد بازی کنم و برای نقشم کم بگذارم.

به نظر شما چه عواملی یک اثر تصویری حالا چه فیلم و چه سریال را ماندگار می‎کند؟

فکر می‌کنم اثری که تاریخ مصرف نداشته باشد ماندگار می‌شود. فیلم‌ها و سریال‌هایی زیادی هستند در تاریخ سینما که به این دلیل که متعلق به یک زمانه خاصی نبودند، ماندگار شدند. محض سینما بودن به نظر من خیلی اتفاق نادری است که خیلی وقت‌ها در فیلم‌ها و سریال‌های ما این اتفاق نمی‌افتد.

در مورد ملکاوان و نقشی که در این سریال بازی کردید توضیح بدید. نقش "مهسا" برای شما چالش‌برانگیز بود؟

خیلی زیاد. قصه این سریال واقعاً قصه متفاوتی است. وقتی من این قصه را خواندم واقعاً فکر کردم که یک رمان می‌خوانم. خب ما به اقتضای حرفه بازیگری فیلمنامه زیاد می‌خوانیم چه سریال و چه سینمایی، ولی می‌توانم بگویم که در چند سال اخیر من فیلمنامه‌ای به این درستی نخوانده بودم. در این فیلمنامه هم درام درست شکل گرفته و هم ساختار درستی دارد و هم مملو از جزئیات است و مضافاً شخصیت‌پردازی درستی دارد. متأسفانه به مقوله شخصیت‌پردازی در خیلی از سریال‌ و فیلم‌ها اصلاً توجه نمی‌شود و دیالوگ یک نفر را شخصیت دیگری هم می‌تواند بگوید بدون اینکه تغییری ایجاد شود. ولی در فیلمنامه این سریال که توسط نویسنده خوب خانم سمیه تاجیک نوشته شده اینطور نیست. داستان این سریال از آن دست داستان‌های پر از لایه بود. شخصیت‌پردازی‌ها اینقدر درست بود که من بازیگر به راحتی شخصیتی را که باید بازی کنم را شناختم. به قدری شخصیت "مهسا" چند لایه بود که به نظر من هر بازیگری دوست دارد آن را بازی کند.

پس با توجه به این نکاتی که گفتید حدس می‌زنید با استقبال خوبی مواجه شود؟

در مرحله قصه و ساخت همه چیز خوب بود. احتمالاً در تمام مراحل تولید اتفاق درستی افتاده و مطمئناً اگر بینندگان این سریال را ببینند دوست خواهند داشت.

فکر می‌کنید پخش این سریال از شبکه آی‌فیلم به عنوان یک شبکه تخصصی در پخش سریال، می‌تواند در جذب مخاطب تأثیری داشته باشد؟

من فکر می‌کنم آی‌فیلم خیلی بیننده دارد. به نظرم این سریال دیده می‌شود. خیلی از بینندگان آی‌فیلم را تماشا می‌کنند تا سریال‌ها و فیلم‌های قدیمی را بیینند. آی‌فیلم در شهرستان‌ها هم خیلی بیننده دارد. حتماً برای این سریال هم اتفاق خوبی می‌افتد.

پیامی برای آی‌فیلمی و همه کسانی که جز خانواده آی‌فیلم محسوب می‌شوند؟

این پیام من فقط برای مخاطبان آی‌فیلم نیست بلکه همه کسانی‌ست که تلویزیون تماشا می‌کنند : این شما هستید که کیفیت کارهای تلویزیونی را تعیین می‌کنید. ندیدن سریال بد یک نوع اعتراض به ساخت این نوع سریال‌ها است و می‌تواند راه نوشتن فیلمنامه‌های خوب و ساخت فیلم‌های خوب را باز کند.

مصاحبه کننده: سمانه مقدم 

نظر شما
ارسال نظر
کاربر مهمان

خیلی قشنگ بازی میکنید خانم نازنین فراهانی ♧هلیا محسن زاده از تهران